TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu düzenliyor.

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu düzenliyor

98. Yılda Medeni Kanun Kadınları Bekleyen Sorunlar ve Tehlikeler Toplantısı 6 Mart’ta yapılacak

Nafaka, arabuluculuk, kadının soyadı ve Kadın Bakanlığı’nın kaldırılması gibi konuların ele alınacağı toplantıda İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu ve Eşitlik İçin Kadın Platformu Üyesi Selin Nakıpoğlu konuşacak. Moderatörlüğü ise TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu yapacak.

İstanbul-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “98. Yılda Medeni Kanun, Kadınları Bekleyen Sorunlar ve Tehlikeler” konulu bir toplantı düzenliyor.

Toplantı 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 13.30’da TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda yapılacak. Toplantı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar’ın ve TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Ayşegül Aydoğan Atakan’ın konuşmasıyla başlayacak.

Moderatörlüğünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi-Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu’nun üstleneceği toplantının konuşmacıları İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu ve Eşitlik İçin Kadın Platformu Üyesi Selin Nakıpoğlu olacak.

Toplantıda Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişiklikler, yoksulluk nafakası hükmünün, Kadın Bakanlığı’nın kaldırılması, arabuluculuk uygulamalarının kadınlar açısından getireceği sorunlar, kadının soyadı konusunda Anayasa Mahkemesi kararlarının yok sayılması gibi önemli başlıklar ele alınacak.

98. Yılda Medeni Kanun, Kadınları Bekleyen Sorunlar ve Tehlikeler

6 Mart 2024

PROGRAM:

13.30  Açılış

13.35  Vahap Munyar                       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Ayşegül Aydoğan Atakan      TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı

Göksel Göksu                        (Moderatör) TGC Yönetim Kurulu Üyesi

Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörü

Nazan Moroğlu                       İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü

Selin Nakıpoğlu                      Eşitlik İçin Kadın Platformu Üyesi

15.00:  Soru-Yanıt