TGC: Doğan Nadi’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz

İSTANBUL – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Gazetesi sahiplerinden, basın şeref kartı sahibi, gazeteci-yazar Doğan Nadi’nin ölümünün 51. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Cumhuriyet Gazetesi sahiplerinden, yazar Doğan Nadi’yi 7 Ekim 1969 tarihinde kaybetmiştik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Doğan Nadi’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz” denildi.

DOĞAN NADİ KİMDİR?

1913 yılında İstanbul’da doğdu.Cumhuriyet Gazetesi’nin kurucusu Yunus Nadi ile gazetenin yayımcısı Nazime Nadi’nin oğlu ve gazeteci Nadir Nadi’nin kardeşidir. Doğan Nadi, Galatasaray Lisesi’nde okudu, yüksek öğrenimini Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaparak 1937 yılında diplomasını alıp yurda döndü. Mesleğe, babasının yanında başladı. Bir süre Gazzette de Lausanne’nın Türkiye muhabirliğini yaptı. İkinci Dünya Savaşı döneminde Cumhuriyet Gazetesi’nin dış haberler bölümünü Ömer Rıza Doğrul  (Mehmet Akif’in damadı) ile birlikte yönetti. Cumhuriyet Gazetesi’nde yazarlıktan yazı işleri müdürlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu. Bir süre Tasvir-i Efkar Gazetesi’nde hiciv karakterli kısa fıkra yazıları kaleme aldı. Daha sonra bu biçim yazıların en güzel örneklerini Cumhuriyet’te günlük “Bir Dakika”, ve haftalık “Yedi Dakika” başlığı altında yazdı. Cumhuriyet Gazetesi sahibi ve yazarı Doğan Nadi, 7 Ekim 1969’da  Londra’da vefat etti. Basın Şeref Kartı sahibi Doğan Nadi, ayrıca Basın Enstitüsü ve Uluslararası Gazete Sahipleri Federasyonu daimi üyesiydi.