TGC: Onur Belge’yi ölümünün 5’inci yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki Yönetim ve Balotaj Kurulu Üyelerinden, Türkiye Spor Yazarları Derneği önceki başkanlarından Onur Belge ölümünün 5’inci yılında anıldı.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Onur Belge’nin ölümünün 5’inci yılında bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu görüşler yer aldı: “Spor basınımızın usta kalemlerinden, meslek örgütlerinin çalışkan ve değerli isimlerinden Onur Belge’yi ölümünün 5inci yılında özlemle, sevgiyle anıyoruz. Spor basınımıza, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı katkıları hiç unutmayacağız.

ONUR BELGE KİMDİR? (1946 – 2015) 1946 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde eğitim gördü. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesi’nde Spor Muhabiri olarak başladı. Çalışmasını Hayat Spor, THA, Hürriyet, Fanatik’te sürdürdü. Hürriyet adına Londra’da görev yaptı. Gazete adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi. Aydınlık Gazetesi’nde yazdı. Ayrıca Star TV, BRT TV ve Radyokulüp ve Bugün Gazetesi'nde çalıştı. Kanal A’da yorumcu olarak görev yaptı. Dünya Kupası Tarihi kitabı yayımlandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda yer aldı. İngilizce bilen Onur Belge evli, 1 çocuk babası. TSYD'de 2002 - 2006 arasında iki dönem başkanlık yaptı.