TGC: Önceki genel sekreterlerimizden gazeteci-spor yazarı Rıdvan Yelekçi’yi saygıyla anıyoruz

Türkiye Gazeteciler CemiyetiBaşkanı Turgay Olcayto, Rıdvan Yelekçi’nin ölüm gününde bir anma mesajı yayınladı.

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki genel sekreterlerinden spor yazarı Rıdvan Yelekçi’yi ölümünün 20.yılında saygıyla anıyoruz. Rıdvan Yelekçi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin hemen bütün kurullarında görev aldı. Nezih Demirkent’in Başkanlığı döneminde de üstlendiği Genel Sekreterliği başarıyla yürüttü. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin kurucuları arasında bulunan ve basın topluluğunda sevilen bir kişiliği olan Rıdvan Yelekçi’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz.’’

RIDVAN YELEKÇİ KİMDİR? (1934-26 Haziran 2000)

1934 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu. Mesleğe 1953 yılında Öz Fenerbahçe Dergisi’nde başladı. Dünya ve Yeni Sabah’ın spor servislerinde çalıştı. Hürriyet’in spor servisini yönetti. 33 yıl sonra Hürriyet’ten ayrılarak geçtiği Sabah Gazetesi’nde 1990-1994 yılları arasında TGC Genel Sekreterliği’ni üstlendi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak hizmet verdi. TSYD kurucu üyesiydi.