TGC: Ergun Kaftancı’yı saygı ve özlemle anıyoruz

4 Mayıs 2018’de aramızdan ayrılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kıdemli üyelerinden, usta gazeteci Ergun Kaftancı’nın ölümünün 2. yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir anma mesajı yayınladı.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Ergun Kaftancı’nın ölümünün 2. yılında yayınladığı mesajda şu açıklamayı yaptı: “Basınımızın usta kalemlerinden, muhabirlikten köşe yazarlığına ve yayın müdürlüğüne kadar hemen görevde bulunan Ergun Kaftancı sevilen kişiliğiyle belleklerimizde yer almayı sürdürücek”

Ergun Kaftancı 2008 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görülmüştü. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

ERGUN KAFTANCI KİMDİR?

1937’de Ankara’da doğdu. Lise ve üniversite öğrenimini İstanbul’da yaptı. Galatasaray Lisesi’nden mezun okluktan sonra 1957 yılında mesleğe Habib Edip Törehan’ın sahibi okluğu mavi başlıklı “Yeni İstanbul” gazetesinde başladı. Daha sonra Yeni Sabah ve Akşam gazetelerinde görev yaptı. Ankara’da Zafer Gazetesi’ne girdi. Recep Bilginer’in Tasvir gazetesinde çeşitli görevlerde mesleğini sürdürdü. Çetin Emeç'in çağrısı üzerine Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. Kendi deyimi ile Babıâli’de Cumhuriyet ve Sabah gazeteleri dışında görev yapmadığı gazete bulunmuyor. Muhabirlik, sayfa sekreterliği, editörlük, yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın müdürlüğü görevlerini köşe yazarlığı ile tamamladı. “Sarı Selim” adlı bir tarihi romanı “Arpacı Ömer” adlı bir çocuk hîkaye kitabı var. İki yerel gazeteye ve bir internet sitesine yazarak mesleğini sürdürüyordu.