Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen ödülleri kazananları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Başkanlığını yaptığı Seçici Kurul belirledi.

İZMİR-Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 20'ncisini düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri 23 Eylül 2019 tarihinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Ödüller 1994 yılında habere giderken trafik kazasında vefat eden gazeteci Barış Selçuk’un anısına düzenleniyor.

Seçici Kurul, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Turan Gültekin, Gazeteci-Yazar Mehveş Evin, Gazeteci-Yazar Özlem Gürses ve NTV İzmir Temsilcisi Merih Ak'ın katılımıyla toplandı.

KİMLER KAZANDI?

"İzmir Kent Haberi" dalında Demirören Haber Ajansı 'ndan (DHA) Umut Karakoyun'un "Şaşkın köy" haberi birinci oldu.

Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü İlkses Gazetesi'nde yayınlanan "Alfabeyi söküp ihaneti okudular" başlıklı haberi ile Emine Çağla Geniş kazandı.

"Ulusal Haber" dalında DHA'dan Ergin Karataş'ın "Denizdeki Hazımsız" başlıklı haberi birinciliğe layık görüldü.

Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü Cumhuriyet Gazetesi'nden S. Hazal Ocak'ın "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dosyası - İBB'yi böyle hatırdılar" haberi aldı.

"Haber Fotoğrafı" dalında Ege Life Dergisi'nden Süleyman Gülen’in "Unutulmuş köy okulu Taştepe yardım bekliyor" fotoğrafı birinciliğe değer görüldü.

Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü ise 'Türkiye'yi krize sokan adam" başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla Associated Press'den Emre Tazegül kazandı.

"İzmir Kent TV Haberi" dalında DHA'dan Umut Karakoyun ile Tekin Gürbulak'ın "RES'ler kıl keçilerinin ortak alanlarını bitirdi" haberi birinciliğe layık görüldü.

Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü, TRT'den Duygu Tuncer ile Altan Ayhan "İzmir’in sembolü selluka çiçeği" başlıklı haberiyle kazandı.