TGC: Erol Simavi’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Erol Simavi'nin ölüm gününde bir mesaj yayınladı. Mesajda "Erol Simavi’yi hiç unutmadık. Ölümünün dördüncü yılında sevgi ve saygı ile anıyoruz” denildi.

İSTANBUL–Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Erol Simavi için anma mesajı yayınladı. 8 Haziran 2015’de vefat eden TGC önceki başkan yardımcılarından, Hürriyet Gazetesi önceki sahiplerinden Basın Şeref Kartı ve 2001 TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Erol Simavi için yayınlanan mesajda şu görüşler yer aldı:

“Gazetecilik mesleğine uzun yıllar emek veren Hürriyet Gazetesi önceki sahiplerinden, TGC önceki başkan yardımcılarından Erol Simavi’yi hiç unutmadık. Hürriyet Gazetesi’nin gelişmesinde önemli rol oynayan, patron-çalışan ilişkisinde olumlu iz bırakan Erol Simavi’yi ölümünün dördüncü yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

Erol Simavi 10 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 11.00’de Kanlıca Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak.

EROL SİMAVİ KİMDİR?
1930 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Işık Lisesi’ni bitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucusu Sedat Simavi’nin 1948 yılında yayınladığı Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşunda babasının yanında kardeşi Haldun Simavi ile görev aldı. 1968 yılında bu gazetenin yan kuruluşlarının yönetimini üstlendi. Babıali’ye ek olarak Hürriyet’in Halkalı, İkitelli (İstanbul), Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum matbaalarını kurdu. 1994 yılında gazeteyi ve yan kuruluşlarını Aydın Doğan’a devreden Erol Simavi 2001 yılında yöneticilik te yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü. Belma Simavi ile evli olan Erol Simavi Fransızca biliyordu. Basın Şeref Kartı taşıyordu.