Hukukçular, Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında cezaları İstinaf Mahkemesi’nce onanan gazetenin eski çalışanlarının yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmelerine tepki göstermek için Adalet Nöbeti düzenledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına nöbete Genel Sekreter Sibel Güneş katıldı. Sibel Güneş, “Tutuklu Cumhuriyet yazarlarının ve tüm gazetecilerin en kısa sürede serbest bırakılmalarını talep etmeye devam ediyoruz. Gazetecilik suç değildir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin artık kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Çağlayan Adliyesi önünde düzenlenen nöbete İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş  ve çok sayıda avukat katıldı.
Hukukçular adına basın metnini İstanbul Barosu Başkanı, Mehmet Durakoğlu okudu. Durakoğlu, gazetecilerin tutukluluk durumlarının hukuksuzluk olduğunu ve soruşturma dosyasını hazırlayan savcının FETÖ davası sanığı olduğunu hatırlattı. Durakoğlu, “Özü itibariyle tümüyle dayanaktan yoksun biçimde oluşturulan kararla mahkum edilen Cumhuriyet Gazetesi yazar, çizer ve çalışanları için haftalarca burada tutulan Adalet Nöbetlerinde yaşanan hukuksuzluğa işaret etmiştik. Şimdi gelinen aşama itibariyle karar sonrasında yeni bir hukuksuzluk daha yaşanmaktadır” diye konuştu.
DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ise “Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü imha edilmiş durumda. 150'ye yakın arkadaşımız cezaevinde en son 6 arkadaşımızı daha ekledik. Onların şahsında bütün tutuklu arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz.