TGC Gazeteci Ayhan Yetkiner’i anıyor

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 12.ölüm yıldönümünde gazeteci Ayhan Yetkiner’i saygıyla anıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde görev aldığı uzun yıllar boyunca Yönetim Kurulu, Genel Saymanlık, Onur Kurulu üyeliklerinde bulunan Ayhan Yetkiner için Başkan Turgay Olcayto bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı.

“Ayhan’ı yitireli 12 yıl olmuş, zaman acımasız. Uzun yıllar birlikte çalıştık. Mesleki çalışmalarında titiz, dürüst, fikirlerini inatla savunan bir arkadaşımızdı. Yardımsever bir kişiliği vardı. Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanlığını yürüttüğü yıllarda bu kimliğini açıkça ortaya koymuştur. Meslek örgütümüze yaptığı katkılardan ötürü kendisine minnettarız”

AYHAN YETKİNER KİMDİR? (1929 -2007)

Çanakkale’de doğdu. İÜ Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Merhaba Mizah Gazetesi ile 1952’de mesleğe başladı. Son Posta, Tan, Yeni Sabah ve Ulus Gazetelerinde, Söz, Kim Dergilerinde çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikaları Federasyonu Genel Başkanlığı ve Gazeteciler ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanlığı yaptı. “Beyaz Kitap”, “Siyasi Fıkralar Antolojisi”, “Nasreddin Hocanın Torunları” ve yayına hazırladığı Reşit Halit Gönç’ün koleksiyonu olan “Babıalinin Hatıra Defteri” kitaplarını yayımlandı. 4 Nisan 2007 tarihinde İstanbul'da vefat etti.