Onur Belge’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz.

2015 yılında aramızdan ayrılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki Yönetim ve Balotaj Kurulu Üyelerinden Spor Yazarı Onur Belge’yi, ölümünün 3. yılında saygıyla anıyoruz.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Onur Belge’nin aramızdan ayrılışına ilişkin olarak şunları söyledi: ‘Onur Belge’yi sevgi ve özlemle anıyorum, kendisi ile Başkan Nail Güreli zamanında TGC Yönetim Kurulu’nda birlikte çalıştık. Çok sevdiğim bir kardeşimizdi. Yalnız benim değil Yönetim Kurulu’ndaki bütün arkadaşlarımızın da çalışkanlığını, meslek örgütüne saygısını ve katkılarını takdir ettiği bir arkadaşımızdı. Gazeteci olarak hep saygı duyulan bir kimliği oldu. Belge’nin başarılı spor haberlerine de imza attığına da dikkat çeken Başkan Olcayto, “Bu Onur Belge’nin gazetecilik becerisiydi” dedi.’

ONUR BELGE KİMDİR? (1946 – 2015)

1946 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde eğitim gördü. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesi’nde Spor Muhabiri olarak başladı. Çalışmasını Hayat Spor, THA, Hürriyet, Fanatik’te sürdürdü. Hürriyet adına Londra’da görev yaptı. Gazete adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi. Aydınlık Gazetesi’nde yazdı. Ayrıca Star TV, BRT TV ve Radyokulüp ve Bugün Gazetesi'nde çalıştı. Kanal A’da yorumcu olarak görev yaptı. Dünya Kupası Tarihi kitabı yayımlandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda yer aldı. İngilizce bilen Onur Belge evli, 1 çocuk babası.
TSYD'de 2002 - 2006 arasında iki dönem başkanlık yaptı.