Gazeteci Ayhan Yetkiner’i anıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu üyelerinden gazeteci Ayhan Yetkiner’i ölümünün 11. yılında saygıyla anıyoruz.

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Ayhan Yetkiner ile ilgili şunları söyledi: ‘Ayhan Yetkiner Bab-ı Ali’nin en kıdemli gazetecilerinden biriydi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurullarında görev aldı, Genel Saymanlık yaptı. Çalışkan, renkli ve değerli bir arkadaşımızdı. Gazeteci dostları arasında inatçılığı ama dürüst kimliği ile sevilirdi. Ölümünün 11.yılında kendisini sevgi saygı ve özlemle anıyoruz. Işıklar içinde olsun.’

AYHAN YETKİNER KİMDİR? (1929 -2007)

Çanakkale’de doğdu. İÜ Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yayımcılığını üstlendiği Merhaba Mizah Gazetesi ile 1952’de mesleğe başladı. Son Posta, Tan, Yeni Sabah ve Ulus Gazeteleri’nde, Söz, Kim Dergileri’nde çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikaları Federasyonu Genel Başkanlığı ve GSD Vakfı Başkanlığı yaptı. “Beyaz Kitap” “Siyasi Fıkralar Antolojisi” “Nasreddin Hocanın Torunları” kitapları yayımlandı.