TGC Oğuz Güven'in davasını izledi

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan yargılanan Cumhuriyet Gazetesi'nin internet genel yayın yönetmeni Oğuz Güven,  3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. celseye, tutuksuz yargılanan gazeteci Oğuz Güven ve avukatı Tora Pekin katıldı. Duruşmayı, Güven'in kızı Demet Güven, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile karikatürist Musa Kart da izledi. Duruşmada savcı Orhan Uzun, mütalaasını tekrarladı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan yargılanan Cumhuriyet Gazetesi'nin İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven,  3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Oğuz Güven şöyle konuştu:

“Arkadaşlar, kararın kendisi Türkiye’deki durumu anlatıyor. Ben bunu komik olarak nitelendiriyorum. Cezaevine girerken de bu tutuklama kararına gülmüştüm. Bir kez daha acı acı gülümsemek zorunda kalıyorum. Bir-iki kelimelik atılan bir tweetten, 52 saniye kalmış bir tweetten dolayı ceza yağdırdılar. FETÖ propagandasından tutukladılar, üstüne bir de PKK’yı eklediler. Bu karar Türkiye’de hukukun biçildiği bir karar olmuştur. Hukuk biçilmiştir. Bu kararla artık altına imza atılmıştır, üstüne de söylenecek bir şey yoktur."

"TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş kararla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Arkadaşlar biz de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm duruşmaları izliyoruz, cezaevi ziyaretlerini sürdürüyoruz. Oğuz Güven Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi. 150 gazeteci şu an içeride tutuklu. Basın özgürlüğü iktidarın beğendiği ve sevdiği şeyleri söyleme özgürlüğü değil. Oğuz Güven açıkladı. Bir başlık nedeniyle arkadaşımız 3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezasına çarptırılmış görünüyor. Bu sonuçlar Türkiye’yi basın özgürlüğü olmayan ülkeler kategorisinde tutmaya devam ediyor. Bundan en çok mutsuz ve rahatsız olan biz gazetecileriz. Gazetecilerin mesleklerini yapmalarını engellemesinler. Gazeteciler bu ülkede mesleklerini yapamıyor. Tüm tutuklu gazetecilerin özgür bırakılmasını istiyoruz.”